Elena Lasconi (52 de ani) a câștigat miercuri alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului cu peste 68% din voturile exprimate. Ea a devenit o figură publică în calitate de ziarist și prezentator la Pro TV. A intrat în USR și a câștigat alegerile pentru primăria Câmpulung-Muscel (Argeș) în 2020, fiind reconfirmată în funcție și la alegerile din 2024. Stilul ei de comunicare, cu accente populiste, contrastează puternic cu cel al predecesorilor săi în fruntea USR.

sondaj

Lasconi îi ia locul la șefia USR lui Cătălin Drulă, care a demisionat după rezultatele slabe ale partidului la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie. Chiar Drulă îi ceruse în noiembrie 2023 să renunțe la prima poziție pe lista candidaților USR la europarlamentare după ce Elena Lasconi a recunoscut public că a votat da la referendumul pentru familie.

Declarația de atunci a lui Lasconi a provocat o respingere publică din partea fiicei sale și un scandal intern în USR. În cele din urmă, ea a renunțat la poziția de cap de listă la europarlamentare și apoi a demisionat și de la șefia organizației de partid din Argeș, ca urmare a neînțelegerilor cu Drulă.

Ieșită din cărți pentru europarlamentare, ea a câștigat din nou alegerile pentru primăria Câmpulung cu aproape 70% din voturi.

Elena Lasconi s-a născut în Hațeg și este de profesie economist (absolventă de ASE). Ea și-a construit cariera în domeniul jurnalismului: a lucrat aproape 25 de ani la PRO TV ca reporter, realizator și moderator TV, dar și ca director de vânzări.

Ea a fost implicată ca activist în mai multe cauze umanitare și a câștigat și o ediție a concursului MasterChef – Proba Celebrității.

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/elena.lasconi.alege.campulung.muscel