Zeci de camioane pentru transporturi internaționale cu destinația Austria sunt oprite la granița Oryahovo-Bechet (Bulgaria către România). Printre acestea și câteva tiruri grecești cu mărfuri către Austria, care sunt blocate pentru câteva zile la granița cu Bulgaria, în așteptarea verificării mărfurilor și a documentelor.

sondaj

Această evoluție neașteptată, cu consecințele dramatice pe care le presupune – întârzierea livrărilor cu mai multe zile, neplăceri pentru șoferi etc. – are legătură cu intrarea Bulgariei în zona Schengen și cu obligațiile pe care și le-a asumat față de alte țări cu privire la controlul vehiculelor și al cetățenilor.

În plus, Austria cere Bulgariei și României controale stricte pentru care autoritățile vamale din cele două țări au fost prinse nepregătite.

Pentru șoferii greci, indignarea a fost cauzată și de faptul că nu au existat informații cu privire la eventualitatea unor întârzieri la momentul intrării tirurilor grecești în Bulgaria pe la Promachonas, după cum reclamă Asociația pentru Transporturi Internaționale a Proprietarilor de Camioane pentru utilizare publică din Județul Pieria „AKROPOLIS”.

 

Sursă foto – pixabay.com