Senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru al Finanțelor în România, a fost numită guvernator al Băncii Naționale a Republicii Moldova.

sondaj

Update Ora 17.20: Anca Dragu a fost numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost aprobat de Parlament cu 58 de voturi, relatează zdg.md.

Update Ora 16.40: Pe site-ul Președinției R. Moldova a fost publicat decretul prin care senatoarei Uniunii Salvați România (USR) de București, Anca Dragu, propusă la funcția de guvernatoare a Băncii Naționale a Moldovei (BNM), i-a fost acordată cetățenia R. Moldova, relatează zdg.md.

Decretul a fost semnat de șefa statului în ziua în care guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a fost revocat din funcție.

Update Ora 15.00: Anca Dragu, propusă de Parlament pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a obținut cetățenia Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS, pentru NewsMaker.

Anca Dragu a depus chiar vineri dimineață jurământul pentru a obține cetățenia Republicii Moldova, potrivit informațiilor G4Media.

Potrivit regulamentului cu privire la BNM, poate candida la funcţia de membru al Consiliului de supraveghere sau al Comitetului executiv persoana care deţine cetăţenia Republicii Moldova, are studii superioare, se bucură de o bună reputaţie. La fel, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii 5 ani, în cazierul privind integritatea profesională, înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională.

Știrea inițială: Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a anunțat că o va propune pe Anca Dragu pentru acest post, în ședința Parlamentului din 22 decembrie. Anunțul vine la doar o zi după ce Octavian Armașu a fost demis de Legislativ din funcția de șef al băncii centrale, transmite newsmaker.md.

 

 

Sursa foto – pixabay.com