Populația mondială a crescut cu 75 de milioane de persoane în cursul acestui an, iar de Revelion va depăși 8 miliarde de oameni, potrivit cifrelor publicate joi de Biroul de recensământ al SUA

sondaj

Rata de creștere la nivel mondial în ultimul an a fost de puțin sub 1%. La începutul anului 2024, la nivel mondial sunt așteptate 4,3 nașteri și două decese la fiecare secundă, potrivit cifrelor Biroului de recensământ.

Rata de creștere pentru Statele Unite în ultimul an a fost de 0,53%, aproximativ jumătate din cea mondială. Statele Unite au adăugat 1,7 milioane de persoane și vor avea o populație de Anul Nou de 335,8 milioane de locuitori.

Dacă ritmul actual va continua până la sfârșitul deceniului, anii 2020 ar putea fi cel mai lent deceniu de creștere din istoria SUA, producând o rată de creștere de mai puțin de 4% în perioada de 10 ani cuprinsă între 2020 și 2030, a declarat William Frey, demograf la The Brookings Institution.

Cel mai lent deceniu de creștere din prezent a fost cel de după Marea Depresiune din anii 1930, când rata de creștere a fost de 7,3%.

„Bineînțeles că creșterea ar putea să se bifeze un pic pe măsură ce ieșim din anii pandemiei. Dar tot ar fi dificil să ajungem la 7,3%”, a spus Frey.

La începutul anului 2024, se așteaptă ca în Statele Unite să aibă loc o naștere la fiecare nouă secunde și un deces la fiecare 9,5 secunde. Cu toate acestea, imigrația va face ca populația să nu scadă. Se așteaptă ca migrația internațională netă să adauge o persoană la populația SUA la fiecare 28,3 secunde. Această combinație de nașteri, decese și migrație internațională netă va crește populația Statelor Unite cu o persoană la fiecare 24,2 secunde.

 

 

Sursă foto – pixabay.com