Peste 15 persoane au murit în urma împușcăturilor de la universitate, a anunțat șeful poliției cehe. Atacatorul, David Kozák, era student la Facultatea de Arte a Universității Charles din Praga, adaugă el. Corpul fără viață al atacatorului a fost găsit la universitate, a precizat șeful poliției.

sondaj

El confirmă, de asemenea, că 15 persoane au fost ucise și 24 au fost rănite în atac și adaugă că se crede că atacatorul a fost inspirat de masacre similare care au avut loc în străinătate.

Împușcăturile în masă nu au legătură cu terorismul internațional, a declarat reporterilor Vit Rakusan, ministrul ceh de interne.

Președintele poliției Vondrášek:

„Poliția a primit informații la 12:20 că un tânăr de 24 de ani din satul Hostouň urma să plece la Praga, spunând că vrea să-și ia viața. La ora 12:45 am primit informații că în același sat a fost găsit un mort. Curând am aflat că era tatăl suspectului. Am aflat relativ repede că este student la FF și că ar trebui să țină o prelegere în strada Celetná la ora 14:00. La ora 14.59, primele informații despre atac au fost primite de primele patrule de la fața locului în câteva minute, răspunsul de urgență în 12 minute, iar la ora 15.20 am primit informații de la polițiștii implicați la fața locului că trupul neînsuflețit al atacatorului a fost găsit pe trotuarul din fața clădirii”.

 

Sursă foto- pixabay.com