Conference on " Women - key players in ensuring a just Transition"

Aderarea la spațiul Schengen reprezintă un drept și o obligație asumată prin Tratatul de Aderare la UE.

sondaj

România asigură de facto securitatea frontierelor externe ale UE din momentul aderării sale la UE, în ianuarie 2007. Eliminarea controalelor la frontierele interne ale Uniunii Europene este unul dintre cele mai vizibile și mai importante efecte ale procesului de integrare europeană.

Europarlamentarii români împreună MAE fac eforturi pentru ca accederea României și Bulgariei în spațiul Schengen să aibă loc încă de anul acesta.

Pregatirea Consiliului European din 14 – 15 decembrie 2024 EUCO este principalul forum politic al liderilor europeni. Dincolo de elementele de agendă deja agreate, ar trebui ca, la acest nivel să se discute și subiecte de interes direct și imediat pentru cetatenii tarilor noastre.

Dificultățile cu care ne confruntăm la nivelul reuniunilor de specialitate, precum JAI, ar trebui să găsească soluții politice la nivelul EUCO. Iar aici vorbesc de deplina integrare a Romaniei și Bulgariei in Spațiul Schengen.

Romania si Bulgaria sunt membri ai Acordului Schengen care își îndeplinesc obligațiile contractuale, dar ai căror cetățeni sunt obstrucționați de la a beneficia de drepturile ce le revin. Dincolo de orice altceva, deplina integrare a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen este o chestiune morală, este o chestiune de corectitudine și tratament egal al cetățenilor europeni. –a declarat Rovana Plumb, europarlamentar și vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European

 

 

Sursă foto – alert24.ro