I-a întrebat cineva și pe elevi de ce rezultatele sunt atât de slabe?

sondaj

Eu am stat astăzi de vorbă cu o eleva din clasa a XII a de la un colegiu de top, pedagogic, unde se pregătesc învățătorii de mâine.

Mi se spune așa: profesorii nu își dau interesul, nici nu vin la ore, trimit mesaje că nu s-au putut trezi dimineața. La istorie timp de aproape 4 ani nu au făcut nimic, eleva are o singura lecție in caiet. Si urmează examenul la bacalaureat și din istorie.

Părinții au făcut sesizări peste sesizări și abia acum, la jumătatea ultimului an au schimbat-o. Profa de geografie e victima vârstei, nu prea mai aude, nu prea mai poate, și-a chemat ajutoare. Și lista continuă. Singura profa de 10 este cea de latina, „dar ce păcat că nu este o materie din cele importante”.

Dincolo de dezastrul învățării, mi se pare foarte grav ca elevii să vadă cum profesorii ratează trezirea și nu vin la ore. Că nu au parcurs lecțiile. Că nu se pricep să predea.

Principala lecție pe care o oferă profesorii este despre disciplină, muncă, pricepere. Și ei o ratează. – a scris Ruxandra Hurezean pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – pixabay.com