Președintele american Joe Biden a declarat marți că Israelul începe să piardă sprijinul comunității internaționale din cauza bombardamentelor fără discriminare din Gaza, care au ucis mii de civili palestinieni, relatează Reuters.

sondaj

„Încep să piardă acest sprijin”, a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri pentru campanie, la Washington. Biden a mai spus că premierul israelian Benjamin Netanyahu trebuie să își schimbe guvernul ”de linie dură”.

Pe de altă parte, preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat luni seară sprijinul de nezdruncinat pentru „siguranţa poporului evreu şi securitatea Israelului şi dreptul său la existenţă”, în urma atacurilor teroriste ale Hamas din 7 octombrie, relatează CNN.

Preşedintele a subliniat sprijinul său pentru Israel, recunoscând în acelaşi timp că există o lumină de zi cu zi pe anumite probleme între el şi premierul Benjamin Netanyahu, glumind că i-a spus odată liderului israelian: „Te iubesc, dar nu sunt de acord cu nimic din ceea ce ai de spus”. El a adăugat: „Este cam la fel şi astăzi”.

Cu toate acestea, Biden a declarat, în remarcile care marchează a cincea noapte a sărbătorii evreieşti de Hanukkah, că Israelul se află într-o „situaţie dificilă”, în urma atacului Hamas şi a războiului care a urmat în Gaza.

 

 

Sursă foto – pixabay.com