Prezent în emisiune la Digi24, liderul PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că alianța cu PSD se va încheia după ce se vor finaliza toate alegerile electorale. Deși vor guverna împreună pe parcursul anului 2024, Ciucă a ținut să precizeze că sub nicio formă nu va exista o candidatura comună cu social-democrații nici la alegerile europarlamentare, nici la locale, nici la generale și nici la prezidențiale.

sondaj

Conform formatului emisiunii, Ciucă a primit o întrebare de la liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban: „Dle Ciucă, când veți rupe alianța de guvernare cu PSD?”.

Ciucă a răspuns că ruperea alianței cu PSD se va face când va fi încheiat anul electoral 2024. „Apoi vom vedea care-s rezultatele din alegeri și în baza rezultatelor vom decide ce fel de coaliție vom încheia pe viitor”, a adăugat Ciucă, subliniind că la felul în care arată în prezent lucrurile „este clar că PNL va avea nevoie să-și asume formarea unei noi coaliții de guvernare”.

Ciucă a dat asigurări că decizia privind defilarea PNL pe cont propriu la alegerile din 2024 nu se va schimba.

„Și după alegerile europarlamentare, PNL va candida tot pe cont propriu. Prin noi înșine înseamnă că ne-am asumat această  strategie, un plan de campanie care vizează toate fazele electorale. Mergem pe cont propriu și la locale, și la generale și la prezidențiale. Nu există ipoteza de a candida împreună cu PSD”, a comentat Nicolae Ciucă.

Chestionat despre modul în care va evolua campania electorală a PNL, dat fiind că în același timp formațiunea se va afla la guvernare alături de PSD, Ciucă a răspuns că „fiind vorba de o responsabilitate asumată” liberalii se vor descurca în campanie, pentru că: „Nu putem să mergem să le spunem oamenilor, știți, vine o campanie electorală și nu mai putem guverna împreună”,

Despre ce se va întâmpla după alegerile din 2024, Ciucă spune că nu se pune problema unei alianțe cu formațiunea extremistă AUR.

„Nu am luat în calcul partidele extremiste. PNL este un partid de centru dreapta și putem face coaliție cu orice partid care nu se încadrează în extreme”, a afirmat liderul PNL.

 

 

Sursă foto – pnl/facebook.com