Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat vineri organizarea unei „conferinţe umanitare” pe 9 noiembrie la Paris. Macron a avertizat că „lupta împotriva terorismului nu justifică sacrificarea vieţilor civililor” în operaţiunile terestre şi bombardamentele desfăşurate de armata israeliană împotriva grupării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, transmite AFP, citată de Agerpres.

sondaj

Conferinţa se va desfăşura în cadrul Forumului de la Paris pentru Pace, a precizat președintele francez, care a cerut un „armistiţiu umanitar, pentru că „lupta împotriva terorismului nu justifică sacrificarea civililor”.

Prevăzut să se desfăşoare pe 10 şi 11 noiembrie, cu evenimente paralele pe 8 şi 9 noiembrie, acest forum, desfăşurat sub sloganul „Să construim împreună într-o lume a rivalităţii”, va reuni reprezentanţi ai statelor, organizaţiilor internaţionale, mediului de afaceri şi ONG-urilor, scrie Agerpres.ro.

„Lupta împotriva terorismului, asta nu înseamnă atacul nediscriminatoriu împotriva populaţiilor civile”, a subliniat Macron, care a îndemnat la „evitarea oricărei escaladări” în Orientul Mijlociu.

Liderul de la Elysee a reacţionat şi faţă de lovirea Institutului francez din Gaza într-un bombardament israelian şi a cerut explicaţii Israelului. Biroul agenţiei France Presse din Fâşia Gaza a fost de asemenea grav avariat de un atac aerian efectuat de armata israeliană.

Intensele bombardamente israeliene în zonele dens populate ale Fâşiei Gaza au provocat multe victime în rândul populaţiei civile, bilanţul actualizat vineri de Ministerul Sănătăţii din Gaza arătând 9.257 de morţi, dintre care 3.826 sunt copii.

 

 

Sursă foto – france24.com