Gaza „devine rapid un cimitir pentru copii”, a avertizat secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Luând cuvântul luni, António Guterres a avertizat că situaţia din enclavă este „mai mult decât o criză umanitară, este o criză a umanităţii”, conform BBC.

sondaj

Sute de fete şi băieţi ar fi ucişi sau răniţi în fiecare zi”, a declarat Guterres în cadrul unei conferinţe de presă, în ajunul primei luni complete de când Hamas a lansat atacul asupra Israelului, iar armata israeliană a răspuns cu lovituri de retorsiune.

Guterres a făcut din nou apel la o încetare imediată a focului. Comentariile sale au fost criticate de ministrul israelian de externe Eli Cohen, care a scris „Ruşine să vă fie” pe X – fostul Twitter – etichetându-l pe şeful ONU în postare.

„Mai mult de 30 de minori – printre care un bebeluş de 9 luni, precum şi copii mici şi copii care au asistat la uciderea cu sânge rece a părinţilor lor – sunt reţinuţi împotriva voinţei lor în Fâşia Gaza”, a spus el, adăugând: Citez mesajul: Hamas este problema în Gaza, nu acţiunile Israelului pentru a elimina această organizaţie teroristă.”

Pe măsură ce luptele intră în cea de-a cincea săptămână, ele nu dau semne de relaxare, ultimele cifre ale Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, sugerând că 10.022 de persoane au fost ucise în enclavă – inclusiv 4.104 copii – de la începutul campaniei israeliene.

Israelul a început să bombardeze Gaza după ce teroriștii Hamas au ucis peste 1.400 de persoane în Israel şi au răpit alte peste 200 de persoane.

 

Sursa foto – pixabay.com