Ministrul Apărării, Vasile Dîncu – Armata română ar putea să facă față la orice agresiune

În contextul tensionat indus de invadarea Ucrainei de către Federația Rusă, Români deține o poziție strategică incontestabilă, la Marea Neagră, iar Alianța Nord-Atlantică a întărit capacitatea de apărare pentru a contracara o nedorită, dar posibilă agresiune a Rusiei lui Vladimir Putin.

“Armata Română face parte din NATO. Aşa cum vedeţi, pe teritoriul României şi flancul estic a fost echilibrat foarte mult şi în partea de sud, aşa cum era partea de nord, Marea Neagră este egala Mării Baltice în acest moment. Avem în acest moment o responsabilitate comună şi Armata Română, ca parte a NATO, alături de aliaţi, ar putea să facă faţă la orice agresiune”- a spus Vasile Dîncu.

“Există momente în care se apropie foarte mult de zona exclusivă, sunt metode prin care Rusia încearcă, alături de războiul hibrid pe care îl are în acest moment faţă de ţările din flancul estic, faţă de Europa, încearcă să creeze o stare de nelinişte, încearcă să-şi arate forţa în Marea Neagră. Nu sunt incidente care ar putea să ducă la declanşarea unui conflict” – Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/vasilesebastiandincu