Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu” – 40% dintre asistentele și infirmierele din spital sunt vaccinate. Ce așteptări am putea avea de la populația generală?

Medicul Alexandru Ulici, manager al Spitalului de Pediatrie „Grigore Alexandrescu”, a afirmat luni că, în opinia sa, campania de promovare a vaccinării a eșuat și că în spitalul pe care îl conduce doar 40% dintre asistente și infirmiere sunt vaccinate anti-Covid-19.

„Campania de promovare a vaccinării a eșuat. Pe o analiză simplă din spital – am 80% dintre medici vaccinați și 40% dintre asistente și infirmiere. Dacă noi la nivelul spitalului unde se prezumă că sunt oameni care au luat contact cu ideea de medicină măcar suntem în situația asta, ce aștepți am putea să avem de la populația generală? Cred că ar trebui să facem niște campanii de explicare exactă, punct cu punct. Ești vaccinat – bun, da, poti să răcești, să îți curgă nasul, dar nu mai faci tromboze, nu mai ajungi la reanimare, și daca transmiți mai departe nu mai transmiți în asemenea măsură” – a afirmat dr. Ulici, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România.

 

 

Sursă foto – dw.com