Cinci rachete au fost lansate în această dimineață spre aeroportul din Kabul, cu 48 de ore înainte de termenul-limită pentru retragerea trupelor SUA

U.S military aircraft takes off at the Hamid Karzai International Airport in Kabul, Afghanistan, Saturday, Aug. 28, 2021. The massive U.S.-led airlift was winding down Saturday ahead of a U.S. deadline to withdraw from Afghanistan by Tuesday. Most allies have completed their own airlifts and flown out after 20 years of deployment in the country. (AP Photo/Wali Sabawoon)

O explozie s-a auzit luni dimineață în zona aeroportului din capitala afgană, potrivit martorilor și presei locale, citați de CNN și The Guardian. Deocamdată nu există o confirmare oficială a sursei exploziei, însă oficiali americani spun, pentru sursele citate, că până la cinci rachete au fost trase spre aeroport, acestea fiind interceptate de sistemul de apărare antirachetă. Nu este clar în acest moment cine a lansat rachetele și de unde.

Potrivit jurnaliștilor AFP din Kabul, zgomotul rachetelor care au zburat deasupra capitalei afgane s-a putut auzi, luni, la primele ore ale dimineții. Un oficial de securitate care a lucrat în administrația răsturnată de talibani pe 15 august a precizat că rachetele au fost lansate dintr-un vehicul din nordul Kabulului.

Informația a fost difuzată și de Tolo News, cea mai mare televiziune din Afganistan, care precizează pe Twitter că mai multe rachete au lovit orașul Kabul luni dimineață, fiind lansate din zona Khair Khana către aeroport, după cum relatează martorii.

 

 

Sursă foto – al jazeera.com