Dacian Cioloş – Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne o enigmă. O parte din mine îl stimează, o parte nu-l înţelege

Liderul PLUS Dacian Cioloş se referă, în scrisoarea privind candidatura sa la şefia USR PLUS, la teoriile privind ”infiltrarea partidului lui Nicuşor Dan”, afirmă că pentru el Nicuşor Dan rămâne o enigmă, dar că acesta nu poate fi ignorat pentru că face parte din istoria formaţiunii.

Cioloş vorbeşte şi despre situaţia de la PNL, spunând că ”ruptura de la PNL nu e de bun augur” şi exprimându-şi speranţa că va fi găsită o soluţie. ”Un conflict între premier şi preşedintele Camerei Deputaţilor nu e niciodată un eveniment trecător şi care poate fi ignorat”, consideră Cioloş.

”Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne în bună măsură o enigmă. O parte din mine îl stimează, o parte nu-l înţelege. Aş vrea să spun câteva cuvinte despre el, pentru că el face parte din istoria noastră, pe care nu e normal să o ignorăm, indiferent de situaţia în care ne găsim.

La fel ca majoritatea dintre noi, eu cred că a jucat un rol important în istoria partidului şi cred că acţiunile sale la momentul potrivit în istoria României au oferit speranţă şi încredere în viitor multora dintre români. Este un fapt remarcabil pe care nu îl putem uita sau ignora.

Dincolo de acest fapt, îmi e greu să îi înţeleg multe dintre deciziile sale politice. Avem un partid cu potenţial, dar care s-a obişnuit să fie împărţit în tabere.

Cred că, dacă Nicuşor Dan ar fi ales să rămână, nu am fi avut astăzi „nicuşorişti”, „barnişti” sau „cioloşişti” şi el ar fi putut fi acum primarul Capitalei cu un mandat mult mai clar şi mai puternic susţinut.

E o lecţie din care trebuie să rămânem cu ce e bun şi din care să învăţăm că negocierea politică este vitală, în timp ce construirea de cazemate nu duce decât la război” – a scris Ciolos.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/dacianciolos