Ungaria – Studenții Universității Debrecen obligați să se vaccineze împotriva Covid-19

DCIM100MEDIADJI_0232.JPG

Toți studenții înscriși la Facultatea de Medicină Generală, Facultatea de Sănătate, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Sănătate Publică a Universității din Debrecen sau participă la cursurile pregătitoare, trebuie să primească cel puțin unul dintre cele două vaccinuri până la 6 septembrie, scrie Telex.

Această cerință se aplică atât studenților maghiari, cât și celor străini. Universitatea Debrecen a menționat, de asemenea, că administrarea vaccinului este necesară în primul rând celor care studiază medicină și studii de sănătate. Totuși, dacă cineva deține un certificat medical conform căruia administrarea vaccinului nu este recomandată din motive legate de sănătatea studentului, studentul respectiv poate fi scutit de la vaccinare.

„În conformitate cu punctul de vedere al universității, vaccinarea este cel mai eficient mijloc de prevenire a răspândirii virusului și a bolilor grave. Universitatea cere studenților săi nevaccinați să ia vaccinul, iar înregistrarea online și programările sunt întotdeauna disponibile ei.”- se spune într-un răspuns al Universității pentru Telex. Studenții care nu se vaccinează și nu dețin certificat medical prin care pot fi scutiți de vaccin vor rata orele de studiu din cadrul universității.

Universitatea Debrecen a luat decizia pe baza unei legi adoptate în Ungaria la sfârșitul lunii iulie, care face vaccinarea împotriva Covid-19 obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto -medicaldoorway.com