Ungaria – dirijor de orchestră primește vaccinul împotriva COVID-19 pe scenă, în timpul concertului

Un dirijor de orchestră maghiară a primit miercuri un rapel de vaccin COVID-19 pe scenă, în timpul unui concert în aer liber gratuit la Budapesta, ca parte a efortului de a încuraja oamenii să se vaccineze, relatează Associated Press.

Dirijorul Orchestrei Festivalului de la Budapesta, Ivan Fischer, și-a scos jacheta pentru a prezenta o gaură tăiată în mâneca stângă a cămășii sale. În timp ce își ținea bagheta în mișcare și orchestra cânta, un doctor i-a administrat acestuia vaccinul, în aplauzele spectatorilor.

A fost a treia doză de vaccin primită de Ivan Fischer.

Componenții orchestrei conduse de Fischer au efectuat teste rapide COVID-19 pe scenă, în timp ce interpretau partitura muzicală.

„Cu această campanie, Ivan Fischer dorește să conștientizeze și mai mult necesitatea vaccinării. Vaccinarea și testarea ulterioară sunt cel mai importante lucruri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, pentru a menține o viață normală și pentru a permite oamenilor să meargă la concerte”, a spus Orsolya Erdodi, directorul general al orchestrei.

Acțiunea atent coregrafiată a fost o încercare de a „conștientiza în continuare necesitatea vaccinării” în Ungaria, a concis Erdodi.

 

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto -icr.ro