Primarul din Budapesta propune ca transportul public să fie gratuit pentru copiii sub 14 ani

Primarul capitalei Ungariei, Gergely Karácsony, a propus ca transportul public să fie gratuit pentru copiii cu vârsta sub 14 ani, în cadrul unei sesiuni speciale a comitetului Consiliului Municipal pentru schimbări climatice, transport și dezvoltare urbană.

Conform Daily News Hungary, primarul Karácsony a declarat că va prezenta propunerea la timp pentru ședința adunării metropolitane din Budapesta de miercurea viitoare, exprimându-și speranța că propunerea sa va fi adoptată în urma votului, iar cei sub 14 ani vor putea folosi gratuit transportul public din oraș din 2 septembrie.

El a adăugat că traficul vehiculelor din oraș a crescut considerabil în perioada 2019-2021, în timp ce transportul public a pierdut din numărul pasagerilor. În conformitate cu tendințele globale conform cărora mai puțini oameni folosesc transportul public în timpul pandemiei, numărul permiselor pentru adulți vândute s-a redus la jumătate. Karácsony susține că Budapesta ar trebui să promoveze transportul public, adăugând că oamenii ar trebui să fie „ademeniți” să-l folosească cât mai des.

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – facebook.hu