Un antreprenor italian a lansat primul automat de pizza din Roma. Aparatul amestecă și întinde aluatul, adaugă sosul și ingredientele și gătește pizza în doar trei minute, potrivit The New York Times. Dar, cu toate că se crede că italienii pot mânca pizza oricând și oriunde, se pune întrebarea dacă ei vor fi la fel de deschiși să primească mâncarea lor tradițională de la o simplă mașinărie.

sondaj

Antreprenorul care a avut curajul să vină în fața locuitorilor Romei cu automatul de pizza este Massimo Bucolo, un vânzător de dispozitive medicale. El a instalat aparatul într-un cartier animat din capitala Italiei, nu departe de principala universitate din Roma. Bucolo speră că afacerea sa va prinde mai ales datorită celor care își doresc o pizza proaspătă la orele la care localurile tradiționale sunt închise, cum sunt șoferii de taxi sau cei care pur și simplu sunt curioși cum funcționează aparatul.

Aparatul conține suficiente ingrediente – inclusiv diverse toppinguri – pentru a face 100 de pizza înainte de a fi nevoie să fie realimentat. Patru sortimente de pizza sunt disponibile: margherita, cu patru feluri de brânză, cu salam picant și cu șuncă.

O pizza margherita vândută de „Mr. Go” costă 4,50 euro, iar cel mai scump sortiment este cel cu patru feluri de brânză și costă 6 euro.

 

 

Sursă foto – www.nytimes.com