Toate spațiile publice închise neesențiale să fie accesibile în weekend doar pentru vaccinați, dacă va crește semnificativ numărul de cazuri zilnice de COVID și „Loteria regretelor” sunt variante discutate în coaliție pentru planul de măsuri în perspectiva valului 4 al pandemiei, anunță ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

sondaj

„Având în vedere evoluția pandemiei, relaxările pentru vaccinați pot să continue, dar pentru persoanele nevaccinate, care sunt cele mai expuse riscului, dacă cifrele cresc semnificativ să existe restricții”- este poziția Ministerului Sănătății, a precizat, vineri seara, la B1 TV, Ioana Mihăilă.

Ea a menționat că a prezentat în coaliție ce măsuri au fost luate în alte state, fiind vorba despre ipoteze de lucru, fără a se lua deocamdată nicio decizie.

Întrebată dacă între restricții ar putea fi ca accesul în malluri în weekend să fie permis doar persoanelor vaccinate, Mihăilă a precizat că „este vorba de toate spațiile publice neesențiale în weekend”.

Aceste ipoteze de lucru pe care le-am agreat ca punct de plecare și cu coordonatorul CNCAV sunt o combinație de restricții și de măsuri de stimulare a vaccinării. (…) Scopul e să elaborăm acest plan, astfel încât să putem să îl aplicăm foarte coerent și rapid atunci când cifrele arată o creștere semnificativă”- a mai declarat ministrul Sănătății.

Între măsurile de stimulare a vaccinării, Ioana Mihăila a menționat „Loteria regretelor”, care ar urma să funcționeze astfel: „Extragem un CNP și dacă persoana e vaccinată câștigă marele premiu, dacă nu, ar fi putut să câștige și vede ce a pierdut”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/IoanaMihailaMS