Președintele Iohannis retrimite în Parlament pentru reexaminare Legea privind numirea directorilor de școli

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis miercuri, 21 iulie 2021, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, informează Președinția, într-un comunicat.

Senatorul USR-PLUS, Ștefan Pălărie, inițiatorul legii care prevedea ca directorii interimari din școli să nu mai fie numiți politic, a reacționat la decizia președintelui Klaus Iohannis de a o întoarce la reexaminare în Parlament, spunând pe Facebook că este „o decizie politică de a ține captive școlile în mâinile filialelor politice de județ”.

„Maniera de a face reformă reală în România – mai ales în domeniul educației – are nevoie de reformă. Și de renunțarea la duplicitarism. Altminteri facem reformă dar doar colorată potrivit. Astăzi este o zi tristă pentru România Educată – baronii locali ai politicii vechi pot să stea liniștiți, își vor menține controlul și influența prin intermediul școlilor, punând labele și pe profesori, și pe părinți, dar și pe viitorul copiilor”, a scris senatorul Ștefan Pălărie pe Facebook.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis