Guvernul maghiar va organiza un referendum legat de controversata lege anti LGBTQ+

Premierul maghiar Viktor Orbán a anunțat că guvernul său va consulta populația Ungariei printr-un referendum, în legătură cu legea pentru protecția copiilor.

„Bruxellesul a atacat în mod clar Ungaria. Viitorul copiilor noștri este în joc și nu putem face concesii în acest caz. Atunci când presiunea asupra țării noastre este atât de puternică, Ungaria ar putea fi protejată doar de voința comună a poporului.”- a spus Orban.

Întrebările referendumului vor fi următoarele:

  • Susțineți că minorii ar trebui să participe la cursurile școlare pe tema orientărilor sexuale fără acordul părinților?
  • Susțineți promovarea tratamentelor privind schimbarea de gen în rândul minorilor?
  • Susțineți că intervenția chirurgicală de schimbare a sexului ar trebui să fie disponibilă și minorilor?
  • Susțineți că acel conținut media care influențează dezvoltarea sexuală trebuie prezentat minorilor fără restricții?
  • Susțineți că acel conținut media care prezintă schimbări de gen ar trebui prezentat și minorilor?

Premierul Orban a cerut alegătorilor să răspundă cu “nu” la toate aceste întrebări și să „oprească Bruxelles-ul” la fel ca în 2016, atunci când „Bruxelles-ul a vrut să forțeze migranții în Ungaria”.

Ieri, ministrul maghiar al Justiției, Judit Varga, declarase că „în ultimul timp, Comisia Europeană a șantajat Ungaria asupra legii sale privind protecția copilului”, după ce Comisia Europeană anunțase săptămâna trecută declanșarea  procedurii de infringement împotriva Ungariei din cauza acestei legi.

 

Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – https://www.facebook.com/orbanviktor