Eroare medicală uriașă, medicii au transplantat un rinichi pacientului greșit

--FILE--Chinese doctors perform a kidney transplant operation at the Second Xiangya Hospital of the Central South University in Changsha city, central Chinas Hunan province, 6 March 2007. The Ministry of Health (MOH) said on Tuesday (10 February 2009) that China prohibits organ transplants for foreign visitors carrying a tourist visa and the ministry will deal harshly with domestic medical institutions involved in illegal organ transplants. China opposes organ transplant for foreign tourists in accordance with international practice, said MOH spokesman Mao Qunan at a press conference. Highlighting the lack of organ donors in the country, the official said that in China, organ transplants should be conducted for domestic patients who have an urgent need for the operation. On May 1, 2007, China issued the Provisions on Human Organ Transplant. So far, the ministry has granted over 160 medical institutions the license to conduct such operation.(Imaginechina via AP Images)

Un caz de malpraxis de proporții e semnalat de presa din SUA. New York Post scrie că medicii de la un spital din Ohio au transplantat din greșeală un rinichi la o altă persoană decât cea care trebuia să-l primească. Pacientul care avea nevoie urgentă de rinichi a rămas în aşteptare şi nu se ştie când va primi organul salvator.

Eroarea medicală a avut loc pe 2 iulie, la University Hospitals, însă abia luni, 12 iulie, reprezentanții spitalului au făcut public incidentului. Reprezentanţii unităţii medicale și-au cerut scuze public, într-un comunicat și au spus că spitalul a deschis o anchetă pentru a afla cum s-a produs încurcătura.

Doi angajați au fost suspendați până la finalizarea anchetei. De asemenea, spitalul a anunțat rețeaua națională de transplant de organe cu privire la eroarea comisă. În notificare se precizează că reprezentanții spitalului „analizează cu atenție această situație pentru a înțelege ce a dus la comiterea erorii și pentru a se asigura că un astfel de eveniment nu se va mai repeta vreodată”. „Suntem mâhniți de o eroare apărută recent, care a dus ca un pacient să primească rinichiul destinat altei persoane”- se arată în comunicatul transmis de spital.

Din fericire, persoana la care a ajuns rinichiul e compatibilă cu organul donat şi se reface în spital. Pacientul la care trebuia să ajungă organul, și care este în stare gravă, va trebui să aştepte până va fi găsit un alt donator compatibil.

 

 

Sursă foto -medicalcare.com