Viktor Orbán în război cu Europa – Declarația președintelui Comisiei Europene este rușinoasă

Premierul maghiar Viktor Orbán a descris declarația președintelui Comisiei Europene ca fiind rușinoasă, după ce Ursula von der Leyen a numit miercuri legea anti-homosexualitate „o lege rușinoasă”, pentru că discriminează oamenii pe baza orientării lor sexuale și încalcă valorile fundamentale A Uniunii Europene.

„Declarația președintelui Comisiei Europene este rușinoasă, deoarece se bazează pe acuzații neadevărate. Proiectul de lege maghiar recent adoptat protejează drepturile copiilor, garantează drepturile părinților și nu se aplică drepturilor de orientare sexuală a persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, deci nu conține elemente discriminatorii. Declarația președintelui Comisiei este rușinoasă, deoarece legislația maghiară se bazează pe articolul 14 alineatul (3) din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Declarația președintelui Comisiei este rușinoasă, deoarece publică o opinie politică părtinitoare, fără o anchetă imparțială ”- a declarat Orbán într-o declarație emisă de Biroul de presă al prim-ministrului.

„Astăzi statul maghiar nu numai că garantează drepturile homosexualilor, ci le protejează în mod activ”, a spus el, adăugând că „libertatea individului este cea mai mare valoare”- a declarat miercuri Viktor Orbán pentru presa germană.

O declaraţie susţinută până acum de 15 din cele 27 de state membre ale blocului comunitar îndeamnă Comisia Europeană să ia măsuri împotriva Ungariei ca urmare a adoptării acestei legi. Cele 15 state semnatare sunt: Belgia, Olanda, Luxemburg, Franţa, Germania, Irlanda, Austria, Italia, Spania, Danemarca, Finlanda, Suedia, Estonia, Letonia și Lituania.

 

 

Autor – Ștefan Priscu, Redactor Alert24 Ungaria

Sursă foto – bbc.com