Austria lansează, în grădinițe, teste COVID sub formă de acadea

Conform Themayor.eu, cinci grădinițe din Austria, landul care înconjoară regiunea Vienei, vor testa copiii prin „teste-acadea”, ca parte dintr-un program- pilot, menit să detecteze cât mai din timp infectările cu COVID.

Conform procedurii, testul se va face în prima zi de grădiniță a fiecărei săptămâni și încă o dată două zile mai târziu. Testarea este opțională și se face doar cu acordul părinților. „Testul-acadea” este un test antigen de salivă, ce conține un dispozitiv care se ține în gură timp de 90 de secunde, iar rezultatul este vizibil în 15 minute, potrivit site-ului lollipoptest.at. Testul are o acuratețe de 95,65% și costă în jur de 12 euro.

Inițial, în jur de 440 de copii din cinci grădinițe vor fi incluși în acest proiect, însă numărul participanților va depinde de câți preșcolari vor putea veni la unitățile de învățământ în lockdown-ul impus din cauza noului val de coronavirus și câți părinți își vor da acordul pentru acest tip de testare.

Planul este ca noile teste „prietenoase” cu copiii să fie folosite timp de opt săptămâni, urmând ca rezultatele să fie evaluate după alte două săptămâni. „Dacă testele-acadea sunt bine primite, vom extinde programul la toate grădinițele din regiune”- spune Ulrike Königsberger-Ludwig, consilier de stat în Austria și unul dintre inițiatorii programului.

 

 

Sursă foto – https://lollipoptest.at/