Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, propune extinderea anului școlar, începând cu septembrie 2022

Elevii ar putea învăța în trimestre, în loc de semestre, de la toamnă, și ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii, scurtându-se vacanța de vară, potrivit anunțului făcut, duminică, Sorin Cîmpeanu, care a spus că Ministerul Educației va propune ca anul școlar să se extindă începând cu septembrie 2022.

„Pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate. Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură. Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate”- a spus Cîmpeanu duminică la Digi24.

Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022. Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar. Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi.

Întrebat ce ar implica revenirea la trei trimestre în anul şcolar, ministrul educaţiei a răspuns că „poate fi o variantă de luat în calcul. Sunt argumente pro şi argumente contra. Este nevoie de consultare publică”. La finalul lunii martie, mai multe organizații au cerut autorităților un an școlar mai lung. Potrivit scrisorii semnate de toate aceste asociații și organizații, România este una dintre cele trei țări europene cu cele mai puține zile de școală din Europa, 165, la fel ca Malta și Albania.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu