Dacă părintele anunță că al său copil are simptome, elevul stă acasă și nu se pun absențe, spune ministrul Educației

Dacă părintele anunță dirigintele sau învățătorul că al său copil are simptome, elevul stă acasă și nu se pun absențe, spune ministrul Educației la Realitatea PLUS. Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că acest lucru va însemna reducerea efectivelor de elevi care vor fi prezenți fizic la cursuri, iar asta va duce automat la o distanțare mai mare a elevilor în clase.

„Elevii care au simptome. Simptomele să știți că sunt apreciate în prima parte a triajului de către părinți. În momentul în care un părinte vine și spune că elevul, „copilul meu nu merge la școală pentru că mi se pare că are simptome”, el nu va veni la școală.

Anticipez, dacă vreți putem să discutăm și pur teoretic, dar real vor fi multe astfel de situații în care pe baza acestui motiv, „mi se pare că al meu copil are simptome”, nu va veni la școală. (…)

Atâta timp cât părintele anunță dirigintele sau învățătorul, nu se pun absențe. Aceste lucru va diminua efectivele și va face exact ceea ce trebuie să facă – distanțare mai mare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SorinMCimpeanu