Traian Băsescu – AUR este un partid de extremă dreapta. AUR a luat obiective de genul legionarilor din perioada interbelică

Traian Băsescu susţine ca Alianţa pentru Unirea Romanilor (AUR) este un partid de extremă dreapta, iar o izolare a acestei formaţiuni ar putea fi chiar o idee bună:

”AUR a aparut ca o reacţie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic romanesc. În ceea ce priveşte izolarea AUR, în timpul partidului Romania Mare s-a mai întamplat asa ceva – partidul a fost izolat până a disparut.

Poate nu e cea mai rea idee.

Nu partidele o promoveaza pe Şoşoacă, nu partidele promoveaza AUR. AUR are doua elemente: tricolorul în mână şi poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează”, a spus Traian Basescu, la postul Realitatea TV.

Îmi aduc aminte si cand George Simion se tăvălea prin Bucuresti şi i-am luat apararea, pentru că o facea în numele reunificarii României cu Republica Moldova.

Între timp si-a schimbat ideile. Nu am nimic impotriva lui. EU nu am vorbit de promovarea lui in campanie. Ramane o enigma cum un partid creşte de la 1 la 10%.

Faptul ca de dimineaţa până seara televiziunile ne servesc ce face Şoşoacă este o realitate. Eu îmi asum susţinerea presedintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce faceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion sa vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist sa creadă că va înlătura tot ca sa vina ei la putere” – a concluzionat Băsescu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu