aprilie 11, 2021
FEATURED POLITICA STIRI

Premierul Florin Cîțu, după decizia CCR privind majorarea pensiilor cu 40% – România nu și-a permis anul trecut, nu-și permite nici acum

România nu și-a permis anul trecut creșterea pensiilor cu 40%, nu-și permite nici acum, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu, după decizia CCR.

“România nu şi-a permis anul trecut. Nu-şi permite nici în 2021 acest lucru. În acest moment, legea merge la promulgare pentru domnul preşedinte, care are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta.

Eu vă spun că noi avem deja – acest Guvern – un precedent şi coaliţia şi-a asumat un calendar de creştere a pensiilor.

Vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi. Este o creștere a punctului de pensie în condițiile economice actuale.

Anul trecut nu au fost multe țări care au crescut pensiile. Eforturile de anul trecut au fost mari, creșterile de anul trecut se susțin și anul acesta.

Pentru anul viitor există o ordonanță în vigoare cu cât să crească pensiile. Pensiile au crescut și anul trecut cu 14%, vor crește și în 2021″ – a spus Florin Cîțu.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/florinVcitu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *