Raed Arafat – ”Acum nu putem vorbi de răspândire exponențială. Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal”

Prezent la Antena3, secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că  nu avem încă o transmitere exponențială a noului coronavirus în România, chiar dacă trendul este de creștere. Arafat susține că ”am ieșit chiar destul de bine din prima fază” a pandemiei, dar se pare că ”undeva ne înecăm la mal”.

”Acum nu putem vorbi de răspândire exponențială. În acest moment nu avem. Dacă ajungem la o răspândire exponențială –  sunt țări care pe zi au mii de cazuri deja și acolo într-adevăr este răspândire exponențială – asta duce automat la ocuparea Terapiei Intensive”,a afirmat Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3, comentând cifrele care se înregistrează în România. Arafat a precizat că ”sunt câteva zone în țară care au presiune asupra lor, nu înseamnă că celelalte vor rămâne fără presiune, e posibil să se schimbe și acolo.

Noi, din păcate, undeva ne înecăm la mal. Adică, noi am luat măsuri, am făcut, am ieșit chiar destul de bine în prima fază și după care când trebuia încă un pic să respectăm măsurile compensatorii, au început campaniile împotrivă, lumea nu mai credea și au început presiunile” – a spus Raed Arafat.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DrRaedArafat/