decembrie 1, 2020
ECONOMIE FEATURED STIRI

Analiză ZF – Modificarea programului ”Prima casă” va duce prețul unui apartament de două camere de la 70.000 euro la 100.000 euro

Guvernul Orban a luat joi în discuţie propunerea Ministerului de Finanţe de modificare a celebrului program Prima Casă, rebotezat O familie, o casă, care va fi redenumit Noua Casă.

Ordonanţa de urgenţă a guvernului a fost adoptată în primă lectură, iar după obţinerea avizelor va reintra în şedinţă de guvern pentru aprobarea finală.

Majorarea plafonului de garanţie de la 100.000 de euro la 140.000 de euro, total neaşteptată şi mai ales cu o garanţie dată de stat de 80%, este fabuloasă pentru dezvoltatorii imobiliari şi pentru bănci.

Acum să vedem dacă va fi şi pentru clienţi.

Dan Bucşa, economist-şef al UniCredit Bank pentru regiune, este “absolut sigur” că această majorare a plafonului de garanţie va duce la creşterea preţului locuinţelor.

Până acum, preţurile apartamentelor în România, faţă de cele din regiune, au fost ţinute în frâu de plafonul din programul Prima Casă de 65.000 de euro, dar dacă va creşte limita, preţurile se vor duce spre 95.000 de euro, crede Dan Bucşa.

Continuarea pe ZF.ro

 

 

 

Sursă foto – maia-apartments.pynbooking

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *