Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri seară, la Digi 24, că i se par foarte potrivite măsurile anti-COVID anunțate de Emmanuel Macron pentru Franța, luni seară: condiționarea accesului în restaurante și spații culturale de certificatul verde. Măsurile ferme ar face ca efectele valului 4 de îmbolnăviri să fie mai reduse, susține Barna.

sondaj

Întrebat dacă în România ar trebui luate măsuri simulare celor din Franța, unde președintele Emmanuel Macron a anunțat că din luna august certificatul COVID va fi obligatoriu în cazul călătoriilor cu trenul, avionul, precum şi ca să fie permis accesul în baruri, restaurante, cafenele, spitale, case de bătrâni și unități medico-sociale, Barna a spus că da, ar trebui.

”Din punctul meu de vedere, ar fi o idee foarte bună. Eu nu văd nicio discriminare aici. Oamenii pot să spună că nu vor să se vaccineze din anumite motive. Dar pentru protecția noastră, ca grup mare de oameni, care nu vrem să avem costuri înfiorătoare și vieți pierdute, câțiva dintre noi, care nu vor să contribuie la protecția comună, trebuie să plătească un cost, iar acesta e limitarea accesului în niște zone.” – a spus Dan Barna

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/DanBarnaUSR