Cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin – Obligaţia vaccinării poate produce ”efectul invers” celui dorit

Fondatorul BioNTech – firma din spatele vaccinului Pfizer-BioNTech, unul dintre cele mai folosite vaccinuri împotriva covid-19 – Ugur Sahin consideră că vaccinarea este o ”responsabilitate individuală” şi pledează în favoarea unei vaccinări bazate pe transparenţă şi educaţie şi care să nu aibă la bază obligativitatea vaccinării, declară el publicaţiei franceze Les Échos.

Persoanele care nu se vaccinează, ”foarte probabil se vor infecta” cu noul coronavirus – care devine tot mai contagios -, subliniază cofondatorul BioNTech Ugur Sahin.

”Următoarea generaţie a virusului va avea o rată de infecţiozitate de aproximativ 6-8, ceea ce înseamnă că o persoană infectată va putea infecta până la opt persoane care nu vor fi imunizate”- avertizează el.

În opinia sa, vaccinarea este deosebit de utilă, însă ea ţine de o ”responsabilitate individuală”.

”După părerea mea, în calitate de medic şi de cercetător, a transforma (vaccinul anticovid într-un vaccin) obligatoriu ar putea avea efectul invers” celui căutat, consideră el.

El pledează în favoarea unei vaccinări care să aibă la bază transparenţa şi educaţia în vederea convingerii persoanelor de binefacerile acesteia.

 

 

Sursă foto –  dw.com