Deputatul Daniel Constantin, liderul PNL Teleorman, este acuzat că folosește în interes personal bunurile achiziționate prin firmele sale pentru a evita includerea lor în declarația de avere. Afirmațiile au fost făcute de Mihail Scurtu, administratorul Cameea Business Solutions SRL, în fața procurorilor DNA, în urma unei plângeri a Grupului de Investigații Politice (GIP). GIP a reclamat că firma a obținut un credit de 400.000 de euro de la CEC Bank pentru a cumpăra o vilă de lux, folosită exclusiv de familia deputatului Constantin.

sondaj

Potrivit GIP, Daniel Constantin nu a declarat în averea sa niciun imobil, autoturism sau cont bancar, deși deține o vilă într-un complex rezidențial de lux și trei mașini de lux. Veniturile oficiale ale familiei sale nu justifică aceste proprietăți, cheltuielile pentru școlile private ale copiilor sau vacanțele în destinații exotice.

Mihail Scurtu, fost șofer și ulterior administrator al Cameea Business Solutions SRL, a explicat că societatea a avut inițial activități de fast-food, dar ulterior a trecut la consultanță și management, având sediul în vila din Pipera achiziționată prin creditul bancar. Vila este folosită drept domiciliu pentru familia Constantin, iar firma nu desfășoară alte activități decât cele de consultanță, gestionate de Scurtu.

Creditul de la CEC Bank a fost obținut în condiții dubioase, potrivit declarațiilor lui Scurtu, iar banii au fost folosiți pentru achiziționarea vilei. Firma are doar doi angajați: Scurtu, care se ocupă de raportările pentru un contract cu SC Clean Recycle SRL, și menajera familiei Constantin, care figurează și ea ca angajată.

Grupul de Investigații Politice a cerut președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să explice cum un lider liberal poate duce o viață de lux fără venituri justificabile și a solicitat ANAF să investigheze posibile venituri nedeclarate în cazul deputatului Daniel Constantin.

”Tot în anul 2020, numitul Constantin Daniel mi-a propus să devin administrator al SC Cameea Business Solutions SRL. Din câte știu, societatea era abia înființată, se numea SC Cameea Fine Catering SRL, avea ca obiect de activitate comercializarea de fast-food și avea alt administrator.

Am fost de acord cu propunerea domnului Constantin Daniel și am preluat funcția de administrator al societății mai sus menționate.

Ulterior, cred că în anul 2021, denumirea societății a fost schimbată în SC Cameea Business Solutions SRL, fiind schimbat și obiectul principal de activitate în consultanță și management.”

”Menționez faptul că, prin accesarea acestui credit, numitul Constantin Daniel, achiziționarea unui imobil pentru a fi folosit atât ca sediul pentru societate cât și ca domiciliu pentru familia Constantin.

Știu de la numitul Constantin Daniel că a încercat să-și achiziționeze o locuință în nume personal, însă nu putea obține un împrumut pe termen lung deoarece mandatul de deputat este pe perioadă determinată.

De asemenea precizez faptul că numitul Constantin Daniel fusese obligat să elibereze imobilul din com. Corbeanca unde locuia și în perioada respectivă locuia cu chirie.”

”Singura activitate a SC Cameea Business Solutions SRL este, așa cum am spus mai sus, activitatea derulată de mine, de acasă sau de la sediul SC Clean Recycle SRL de urmărire a raportările făcute de clienții SC Clean Recycle SRL. Condițiile de încheiere a contractului dintre SC Cameea Business Solutions SRL și SC Clean Recycle SRL au fost negociate de numitul Constantin Daniel cu domnul Cosmin.

Menționez că nu știu dacă numitul Constantin Daniel a mai discutat și cu alți funcționari ai CEC Bank în afara directoarei de la Sucursala Victoriei, Ionescu Mariana. Până în prezent, ratele au fost achitate relativ la zi, fiind înregistrate mici întârzieri la plata ratelor, cauzate de întârzierile la încasările de la SC Clean Recycle SRL. Cred că mai avem de restituit aproximativ 1.400.000 lei.” –  a spus Mihail Scurtu pentru Antena 3

Sursă –Antena3 și GIB

Sursă foto – https://www.facebook.com/daniel.constantin/photos