În ultimele zile, în Roman, a avut loc o cercetare sociologică ce confirmă tendințele observate încă de la începutul campaniei electorale. Conform rezultatelor, Lucian Micu, candidatul Partidului Social Democrat (PSD), a reușit să obțină un avans semnificativ față de principalul său contracandidat, Laurențiu Leoreanu, reprezentantul Partidului Național Liberal (PNL). Acest avans vine ca urmare a unei campanii intense și bine structurate, care pare să fi rezonat cu electoratul local. Cercetarea indică o creștere constantă a popularității lui Micu, consolidându-i astfel poziția de favorit în cursa pentru funcția de primar al municipiului Roman.

sondaj

Conform sondajului, aproximativ 80% dintre romașcani sunt convinși că vor merge la vot, peste media națională, care este calculată 53,3%.

 

Majoritatea romașcanilor acuză direcția în care s-a îndreptat orașul în ultimii patru ani. 69% dintre cetățenii municipiului Roman consideră că direcția este greșită și foarte greșită.

 

În lupta pentru primărie se mențin Lucian Micu (PSD) și Laurențiu Leoreanu (PNL) dar jocul este condus de candidatul PSD care pare că a luat o opțiune serioasă pentru victorie în alegerile de pe 9 iunie.

 

 

În ceea ce privește votul politic, diferențele între cele două partide mari sunt nesemnificative.

 

Sondajul a fost realizat în perioada 18 – 21 Mai. Volumul eşantionului: 1001 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor a fost CATI (Computer-Assisted Telephonic Interview). Cercetarea sociologică are o marjă de eroare +/- 3.1%.

 

Sursă foto – alert24.ro