Un elicopter care îi transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi și pe ministrul său de externe s-a prăbușit duminică în timp ce traversa un teren muntos pe o ceață densă, a declarat un oficial iranian pentru Reuters. Oficialul a precizat că viețile lui Raisi și a ministrului de externe Hossein Amirabdollahian sunt „în pericol în urma prăbușirii elicopterului”, care a avut loc pe drumul de întoarcere dintr-o vizită la granița Iranului cu Azerbaidjanul. Intervenția salvatorilor este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile.

sondaj

Speranţele că preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe au supravieţuit prăbuşirii elicopterului pe munte şi pe o vreme geroasă se risipesc, a declarat luni un oficial iranian, după ce echipele de căutare au localizat epava, notează Reuters.

„Elicopterul preşedintelui Raisi a fost complet ars în urma prăbuşirii… din păcate, ne temem că toţi pasagerii sunt morţi”, a declarat oficialul pentru Reuters.

Echipele de salvare au luptat toată noaptea împotriva viscolului şi a terenului dificil pentru a ajunge la epavă, la primele ore ale zilei de luni.

„Putem vedea epava şi situaţia nu arată bine”, a declarat şeful Semilunii Roşii din Iran, Pirhossein Kolivand, la televiziunea de stat.

„Odată cu descoperirea locului prăbuşirii, nu au fost detectate semne de viaţă printre pasagerii elicopterului.”

Nu există „niciun semn” de viaţă provenind din elicopterul preşedintelui Ebrahim Raisi, afirmă televiziunea de stat iraniană, potrivit BBC.

Cel puţin 73 de echipe de salvare se află în zona în care s-a prăbuşit elicopterul, în apropiere de satul Tavil, în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est, potrivit lui Pir-Hossein Kolivand, şeful Semilunii Roşii iraniene, potrivit Tasnim. Kolivand a declarat că „situaţia nu este bună”, potrivit agenţiei iraniene de ştiri de stat IRNA.

 

Sursă foto – pixabay.com