Ședința PSD-PNL s-a încheiat cu un acord asupra medicului Cătălin Cîrstoiu candidat comun, au declarat pentru G4Media surse politice. De asemenea, PSD și PNL vor avea candidați comuni la toate sectoarele din București, precum și la Consiliul General și consiliile de sectoare.

sondaj

PSD ar urma să dea candidați pentru sectoarele 1 și 5, în timp ce PNL va da candidat la sectorul 2/ La sectoarele 3 (Robert Negoiță), 4 (Daniel Băluță) și 6 (Ciprian Ciucu) coaliția îi susține pe actualii primari în funcție.

Cătălin Cîrstoiu (50 de ani) este în prezent manager al Spitalului Universitar de Urgență București. Este șeful Secției Ortopedie-Traumatologie I a Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) și decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității „Carol Davila” din București (UMFB). Soția lui, Monica Cîrstoiu, lucrează tot la Spitalul Universitar, ca medic ginecolog, iar tatăl medicului este fostul deputat PDL de Argeș, Ion Cîrstoiu.

Potrivit DC News.ro, nașul cuplului este fostul președinte Traian Băsescu, care, în anul 2010, își decora finul cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler. Băsescu a fost primar general al Capitalei între 2000 și 2004.

Doctorul Cîrstoiu a fost la conducerea spitalului atunci când a avut loc tragedia de la Colectiv. Ulterior a fost acuzat că nu a semnat la timp formularul pentru transferul la o clinică din Viena a unui tânăr care a fost ars în clubul groazei și care avea nevoie de îngrijiri medicale speciale.

 

Sursă foto – pixabay.com