Elevul de 15 ani din Târgu Mureș, care și-a lovit diriginta chiar în prezența mamei sale, după ce fusese deja dus la secția de poliție din cauza comportamentului său, a fost suspendat pentru o perioadă de cinci zile. Concret, elevul nu are voie să meargă la școală începând de miercuri, 13 martie, până marți, 19 martie, inclusiv. Aceasta este una dintre cele mai drastice sancțiuni care i se putea aplica, conform legii.

sondaj

”Am primit de la o urmăritoare, căreia îi mulțumesc, filmul integral, necenzurat, din clasa unde elevul a creat haos, la începutul săptămânii, în cel mai prestigios liceu din Târgu Mureș.

E filmarea din care au fost prezentate fragmente în mass-media. Ceea ce s-a tăiat, s-a cenzurtat sau s-a blurat însă, la montaj, este de-a dreptul șocant.

Sunt 2 minute și 11 secunde halucinante din România Educată…

Voi încerca să descriu aici ce nu apare în imaginile prezentate la tv.

Ceea ce te șochează prima dată când vezi fața adolescentului neblurată este râsul lui malefic. De fapt, nu e un râs, ci un rânjet hidos, dezumanizat, înfricoșător. Nu mai avem de-a face cu un om, ci cu o fiară feroce, o bestie turbată gata să atace cu sălbăticie pe oricine îi iese în cale (ceea ce, de altfel, se va și întâmpla)…

Țigara dintre dinții rânjiți mecanic oferă, pentru o clipă, imaginea terifiantă a unui craniu gol care fumează, precum cele de pe pachetele de țigări, care încearcă să-i sperie pe fumători.

– Băi, vedeți că tatuajul ăla e real (adolescentul are un imens vultur, cu aripile deschise, pe gât, sub barbă, nu pe ceafă, cum se face de obicei). A lipsit de la școală o săptămână, cu tatuajul! se aud pe fundal explicațiile, cel mai probabil, ale celui care filmează.

– E prima zi cu tatuajul! completează un altul.

– Acum fumează pe geam, spune o doamnă pe fundal, care apare pentru o clipă în imagine, vorbind la telefon.

– Diriga e la telefon cu Poliția, ca să vă faceți o idee! descrie vocea de mai devreme.

Cele 2 minute și 11 secunde se încheie cu concluzia sfidător-superioară:

– Mă doare fix în pwllă! spune, cu același rânjet animalic, adolescentul…” – text preluat de pagina de Facebook Jurnalul unui profesor

 

Sursă foto – pixabay.com