Forțele americane vor construi un port temporar în Fâșia Gaza în următoarele săptămâni pentru a permite livrarea de ajutoare umanitare pe scară largă, va anunța Joe Biden în discursul despre Starea Națiunii, scrie The Guardian.

sondaj

„Nu îi așteptăm pe israelieni. Acesta este un moment de leadership american”, a declarat joi un oficial american de rang înalt. Declarația sa reflectă frustrarea crescândă a Washingtonului față de obstrucționarea livrărilor pe cale terestră de ajutoare umanitare.

Portul va fi construit de inginerii militari americani care operează de pe nave în largul coastei Gaza, au declarat oficialii americani. Livrările de ajutoare vor fi expediate din portul Larnaca din Cipru, care va deveni principalul centru de asistență.

„În această seară, președintele va anunța în discursul său despre starea Uniunii că a ordonat armatei americane să întreprindă o misiune de urgență pentru a construi un port în Gaza, lucrând în parteneriat cu țări cu idei similare și parteneri umanitari”, a declarat oficialul. „Acest port (…) va oferi capacitatea de a primi sute de camioane suplimentare de asistență în fiecare zi.”

În discursul său despre Starea Uniunii, Biden va anunța, de asemenea, deschiderea unei noi treceri terestre în zona de coastă devastată.

 

 

Sursa foto – pixabay.com