Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi, într-o discuție cu jurnaliștii, că ar putea fi organizat un referendum pentru a vedea dacă românii sunt de acord să înceapă exploatarea aurului de la Roșia Montană.

sondaj

„Eu aș zice să organizăm referendum pentru Roșia Montană. Să vedem dacă românii sunt de acord să începem exploatarea aurului”, a afirmat premierul Ciolacu.

Guvernul României a fost informat că decizia privind despăgubirile în cazul Roșia Montană va fi comunicată vineri, conform surselor G4Media. Ministrul Finanțelor a anunțat că Executivul are mai multe opțiuni de achitare a datoriei, inclusiv una nemonetară și una de plată în rate.

Organizarea unui referendum pentru a consulta populația ar amâna efectuarea plății despăgubirilor către Gabriel Resources.

Însă o eventuală amânare a plății ridică o altă problemă pentru Guvern: Fiecare zi de întârziere a datoriei vine cu dobânzi foarte mari având în vedere că suma la care autoritățile se așteaptă să o plătească este de peste 2 miliarde de euro.

 

 

Sursa foto – pixabay.com