Un mare eveniment NATO cu circa o mie de tineri pe care Mircea Geoană voia să îl organizeze la București nu va mai avea loc, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Evenimentul urma să fie folosit de actualul secretarul general adjunct al NATO ca trambulină pentru candidatura la prezidențiale.

sondaj

E vorba despre evenimentul NATO Youth Summit, o inițiativă prin care organizația nord-atlantică vrea să comunice valorile sale tinerilor și care anul trecut a avut loc la Bruxelles.

Reamintim că PSD și PNL au convenit ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna septembrie.

Mircea Geoană a folosit constant resursele Alianței Nord Atlantice pentru a organiza evenimente cu profil politic.

G4Media.ro a contabilizat, într-o monitorizare realizată anul trecut, cel puțin 18 momente când Mircea Geoană a fost prezent în România și a participat atât la evenimente oficiale din partea NATO, cât și la întâlniri cu elevi, studenți și profesori, evenimente culturale, băi de mulțime, lansări de carte sau a fost prezent în direct în emisiuni televizate.

Vizitele au avut loc în aproape toate marile orașe ale țării: București, Cluj-Napoca, Craiova, Constanța, Iași, Bacău, Sibiu, Oradea, Timișoara, Ploiești.

În același interval de timp, G4Media a identificat doar două vizite efectuate de secretarul general adjunct al NATO în celelalte țări ale flancului estic al Alianței (o vizită în Lituania, una în Bulgaria și nicio vizită în Polonia, Estonia, Letonia sau Ungaria).

Reprezentanții NATO s-au prefăcut că nu văd campania agresivă a lui Mircea Geoană în România pentru alegerile prezidențiale din 2024 și au evitat pentru a doua oară să transmită, la solicitarea G4Media, costul vizitelor secretarului general adjunct al Alianței și să comenteze numeroasele „escale” ale acestuia în țara noastră, disproporționate față de vizitele făcute în ultimul an în orice alt stat membru. Răspunsul nu este asumat de biroul de presă al NATO sau de un alt reprezentant, ci de un oficial al Alianței: ”Secretarul general adjunct călătorește în mod regulat pentru a reprezenta NATO, inclusiv în ultimele luni în Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Israel, Lituania, Luxemburg, Moldova, Norvegia, România, Marea Britanie și Statele Unite. Costurile de călătorie pentru vizitele oficiale sunt suportate de NATO, în timp ce călătoriile sale private sunt autofinanțate”.

Tot în acest timp, Mircea Geoană și-a construit o echipă de comunicare în România și este măsurat constant în sondaje drept favorit în intențiile de vot la prezidențiale. Totuși Geoană nu își asumă public că vrea să candideze, deși este străveziu acest lucru din toate acțiunile sale.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/mihaela.geoana/photos_albums