Exista o ierarhie a scaunelor in scoli bazata pe grade si vechime intr-o societate democrata in care toti suntem egali indiferent de religie, rasa sau limba.

sondaj

Stiu ca altele sunt problemele invatamantului romanesc dar cred ca schimbarea incepe cu fiecare dintre noi si mai ales de modul cum ne tratam noi intre noi. Pentru cei care nu stiu in anumite scoli se practica ierarhia scaunelor bazata pe vechime, grade si cine stie ce alte gradatii. Am ramas cu un gust amar vazand cati colegi au aruncat cu venin in mine si si-au infipt dintii in acel scaun pana le-au dat sangele. Acel scaun din cancelarie a luat forma fundului lor pentru ca nimeni nu are voie sa se aseze pe el, ti se atrage atentia ca este a lui X sau al lui Y.  Repet : daca scaunul nu se afla in dreptul unui sertar sau dulap in care va tineti documentele nimeni nu are dreptul sa isi asume un scaun.

Uitati-va in cancelariile dvs si ma refer la cei care si-au infipt dintii pana si in amaratul de scaun din cancelarie si o sa vedeti ca fiecare coleg de-al dvs se aseaza pe un anumit scaun intr-un anumit loc, cuminte, umil poate sa nu deranjeze pe nimeni sau poate sa arate arogant, impunator pe marimea jiltului ca doar are vechime in scoala si vechime la catedra si nimeni dar absolut nimeni nu trebuie sa ii ia locul.

In cancelarie exista o ierarhie a gradelor, a sporurilor de merit, a orarului, o linie clara intre cei vechi si noi, o ierarhie a scaunelor. De o asemenea gandire grobiana nu vom scapa in veci daca vechile atitudini se perpetueaza mereu.

Nu, dragi colegi, in CANCELARIE nu exista ierarhie, nimeni nu iti da dreptul sa ai scaunul tau personal si sa ma ridici si mai ales sa imi spui ca iti apartine. In cancelarie toti suntem egaii , ca vrei sau nu vrei. Traim intr-o societate democrata unde toti suntem egali indiferent de rasa, origine, limba. Din pacate de aici incepe schimbarea in primul rand a noastra. Sa nu ne miram de ce unii ne blameaza. Imi este rusine cu astfel de colegi care au gradele, vechimea si educatia localizate fix in sezut.

Articol apărut pe pagina de Faceboo – Colegiul Cadrelor Didactice

 

 

Sursă foto – pixabay.com