Aproape trei din zece europeni spun că se află într-o situație precară, ceea ce înseamnă că trebuie să renunțe la anumite nevoi, cum ar fi să mănânce suficient sau să își încălzească locuința, potrivit unui barometru Secours Populaire publicat miercuri și citat de Le Figaro.

sondaj

În România, 13% dintre persoanele intervievate spun că au sărit „recent” (în cursul ultimelor șase luni) peste o masă atunci când le-a fost foame și 16% spun că s-au confruntat recent cu o problemă de sănătate dar au renunțat să se îngrijească. De asemenea, 22% dintre români afirmă că au apelat recent la rude sau prieteni pentru a împrumuta bani.

„Ca urmare a scăderii puterii lor de cumpărare, mai mult de o treime dintre europeni restricționează în mod regulat cantitatea de alimente pe care o consumă”, se arată în studiul 2023. Ca urmare, 38% dintre cei chestionați nu mănâncă trei mese pe zi, 39% renunță să mai cumpere carne și 10% apelează la organizații caritabile pentru a se aproviziona cu alimente. Anul trecut, 29% dintre respondenți au declarat că uneori sar peste o masă atunci când le este foame. Situația s-a îmbunătățit „ușor” față de anul trecut în țările cele mai afectate de inflație, cum ar fi Grecia, dar rămâne „foarte îngrijorătoare” în toate țările cuprinse în sondaj, potrivit Secours Populaire.

 

Sursă foto – salvaticopiii.ro