Pe 1 septembrie, Tribunalul București a verificat măsura preventivă în cazul elevului de 16 ani trimis în judecată pentru tentativă la omor, port ilegal de obiecte periculoase și tulburarea liniștii publice.  Aflat în arest la domiciliu, băiatul a anunțat instanța că vrea să meargă din nou la școală.

sondaj

Pe lângă reluarea cursurile școlare, judecătorul a fost anunțat că elevul a fost programat la o clinică medicală de specialitate pentru a urma ședințe de psihoterapie, începând cu prima săptămână din septembrie. Din acest motiv, avocatul a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar sau să îi fie modificat arestul la domiciliu.

Tribunalul a admis parțial solicitarea, permițându-i doar să meargă la ședințele de psihoterapie, conform graficului prezentat. În privința revenirii la școală, judecătorul a apreciat că, în momentul de față, elevul încă reprezintă un pericol social.  „Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de părăsire a domiciliului în vederea prezentării la cursurile de învățământ”, se menționează în soluția tribunalul.

Decizia instanței în privința măsurii preventive nu este definitivă. Procesul pe fond încă nu a început, dosarul aflându-se în etapa camerei preliminare.

 

 

Sursă foto – pixabay.com