Președintele Klaus Iohannis a justificat schimbarea radicală de poziție a statului român față de drona rusească ce a explodat în România prin faptul că situația de la granița României e una ”fluidă”.

sondaj

Întrebat de reporterul TVR la o conferință de presă cum explică faptul că două zile toată comunciarea oficială a statului român a negat acest incident și dacă există o responsabilitate la vârful MApN pentru incoerența în comunicare, Iohannis s-a abținut să critice Ministerul Apărării.

”În situația de război la graniță avem o situație fluidă. Azi avem altă stuație decât ieri. Asta este. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor. Nu putem să facem declarații în baza unor supoziții. MApN m-a informat – și sunt convins că de bună credință – că nu există astfel de piese (de dronă rusesă – n.red.), și asta a fost comunicarea făcută public. Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări profesioniste”, a spus miercuri Iohannis.

El a adăugat că ”între timp am informat aliații NATO. Ambasadorul nostru la NATO a fost însărcinat să îl informeze pe secretarul general și aliații din NATO, lucru care s-a întâmplat în această dimineață, în cadrul Consiliului Nord-Atlantic”.

”Aici ne găsim în momentul de față și în măsură în care apar noi dovezi putem face următorii pași și să comunicăm tot ce se găsește”, a mai spus Iohannis.

 

 

Sursă foto – pixabay.com