Elevii francezi din unele școli de stat vor fi obligați să poarte uniforme, în încercarea de a combate disciplina precară, scăderea performanțelor școlare și tensiunile legate de vestimentația musulmană.

sondaj

Anunțând o schimbare de opinie a guvernului președintelui Emmanuel Macron, Gabriel Attal, 34 de ani, ministrul educației, a declarat că în curând vor începe testele într-un număr mic de școli. „Nu sunt sigur că este o soluție miraculoasă care va rezolva toate problemele, dar cred că merită să fie testată”, a spus el.

Școlile franceze aplică o nouă interdicție pentru adolescentele care poartă abaya, o rochie lungă și largă purtată de unii musulmani. Fetelor care nu s-au supus li s-a interzis accesul la cursuri în zeci dintre cele 500 de licee cele mai afectate de această tendință.

Apelurile pentru uniforme au câștigat teren în rândul politicienilor conservatori și centriști, impulsionați de problemele de disciplină, de lipsa profesorilor și de scăderea performanțelor elevilor în sistemul de stat controlat la nivel central.

 

 

Sursă foto – pixabay.com