Tom Laliberty, Președinte al diviziei Land & Air Defense Systems la Raytheon, a confirmat în exclusivitate pentru DefenseRomania că s-au făcut pași în vederea începerii în România a rachetelor interceptoare SkyCeptor care vor fi destinate sistemelor Patriot. Astfel, țara noastră își va produce singură muniția pentru Patriot, dar va fi producător și pentru ceilalți utilizatori ai Patriot. Viziunea Raytheon în ceea ce privește colaborarea cu România e una globală, ne-a precizat oficialul american.

sondaj

„Acum 18 luni am semnat un Memorandum cu Electromecanica pentru producția de Skyceptor în România. În această după-amiază (n.r. 01.08.2023), Raytheon, Guvernul României și Electromecanica au semnat al doilea memorandum de înțelegere pentru producția de rachete SkyCeptor în România.

Această înțelegere marchează continuarea unui parteneriat de lungă durată între cele trei părți. Odată cu semnarea ei, Raytheon și Electromecanica vor începe să proiecteze și să construiască împreună unitatea de producție care va fabrica rachetele SkyCeptor.

De asemenea, memorandumul reprezintă o consolidare a relației de cooperare pe care Raytheon o are atât cu Guvernul României, cât și cu industria locală de apărare. Raytheon își propune ca, alături de clienții companiei, să identifice oportunități care să contribuie la întărirea nivelului de cunoștințe și capabilități al bazei industriale a țărilor în care este prezent”, precizează Tom Laliberty, Președinte al diviziei Land & Air Defense Systems la Raytheon.

Sursă – defenseromania.ro

 

Sursă foto – mapn.com