Șefa Parchetulul European, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru G4Media.ro că impunerea unui prag de 50 de mii de euro pentru ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune reprezintă o ”intenție de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”. ”Dacă aceste modificări ar fi adoptate, ar afecta investigațiile EPPO și ar scădea nivelul existent de protecție a intereselor financiare ale UE în România”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro

sondaj

Redăm mai jos declarația integral

”EPPO a fost creat pentru a îmbunătăți nivelul de protecție a intereselor financiare ale UE. Prin urmare, este de datoria mea să reactionez dacă văd evoluții care merg în direcția opusă.

Ceea ce văd în aceste amendamente propuse este intenția de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție. Dacă aceste modificări ar fi adoptate, ar afecta investigațiile EPPO și ar scădea nivelul existent de protecție a intereselor financiare ale UE în România.

Acesta este motivul pentru care vom urmări cu atenție următorii pași ai procedurii legislative și vom fi pregătiți să aducem această problemă în atenția Comisiei Europene, inclusiv în cadrul mecanismului de condiționare a statului de drept.”

 

 

Sursă foto – cnn.com