Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în cadrul unei conferințe susținută la Cotroceni, dacă este de acord cu impozitarea banilor obținuți din meditații de către profesori.

sondaj

Președintele Iohannis a declarat că orice venit trebuie impozitat, dar că are unele rezerve dacă profesorii ar trebui să fie primii vizați.

„Cine realizează un venit trebuie să plătească impozit și ANAF-ul are treabă cu colectarea acestor impozite și cu verificarea. Acum, dacă chiar profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speță. Însă nu se pot accepta excepții. Cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF va verifica categoriile unde se realizează evaziune pe scară un pic mai largă, atunci colectarea poate fi mai eficientă”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă la Cotroceni.

Președintele a fost întrebat și dacă el crede că profesorii mai dau medidații. „Eu cred că mai există profesori care fac meditații și cred că plătesc impozit”, a adăugat Klaus Iohannis.

Autorul proiectului „România Educată” nu este profesor, ci meditator. Ghinion! El însuși a afirmat că a dobândit proprietățile nu de pe urma salariului, ci a meditațiilor.

Astfel stând lucrurile, onest ar fi fost ca programul educațional să se numească „România Meditată”, nu „România Educată”.

Părinții știu de ce! – este opinia unui profesor pe pagina Jurnalul unui profesor

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis/photos