Situaţie incredibilă la o şcoală din Piteşti relatată chiar de primarul oraşului: Directorul nu a dat drumul la căldură ca să facă economie şi elevii învaţă la 10 grade în clase.

sondaj

Edilul Cristian Gentea spune că a fost acuzat de tatăl unui elev de la o şcoală din Trivale că este frig în clasă. După ce a dat mai multe telefoane, primarul a aflat că direcţiunea nu a pornit centrala, întrucât urmează vacanţa şi spera să facă economie.

”Deşi sunt plecat din ţară, astăzi după-amiază, am fost sunat de părintele unui copil de la clasa pregătitoare, Şcoala 13 „Mircea cel Bătrân” din Trivale. Mi-a reproşat că în clasă sunt doar 10 grade, iar copiii tremură de frig. Ca de obicei, de vină este primarul”, a scris pe Facebook Cristian Gentea, primarul din Piteşti.

Acesta precizează că a luat legătura cu directorul TermoCalor – care i-a confirmat că a început furnizarea agentului termic, dar Şcoala 13 are centrală proprie, nu este legată la sistemul centralizat.

”L-am sunat de urgenţă pe domnul director Dan Teodorescu, cel care a luat legătura cu directorul şcolii, Dragoş Dinculescu. Acesta a recunoscut că este frig, că nu a pornit centrala. Ştiţi de ce? Pentru că săptămâna viitoare este vacanţă şi a crezut că mai poate „păcăli” şi săptămâna aceasta! Chiar dacă asta înseamnă să punem în pericol sănătatea copiilor?”, a mai scris primarul.

Acesta le-a transmis un mesaj tuturor directorilor de unităţi de învăţământ: ”Atunci când aţi semnat contractul de management cu mine, v-am cerut să fiţi buni gospodari, să cheltuiţi cu grijă banul public şi să aveţi grijă de copii! Aţi promis că asta veţi face! D-le director Dinculescu, dacă mâine dimineaţă copiii nu vor intra în clase încălzite, vă promit că veţi avea de-a face cu mine! Şi vă asigur că nu vă va fi deloc uşor…!”. 

 

 

Sursă foto – pixabay.com